Den spanske tennisspiller Rafael Nadal er uden tvivl en af de bedste tennisspillere i verden. Det har gjort at han har kunne lande en række lukrative sponsorater og tjene en god sum penge ved siden at vinde et hav af tennisturneringer. Men hvor meget tjener Rafael Nadal på sponsorater?

Gruskongen er god for flere millioner

Rafael Nadal, som kommer fra den spanske ø Mallorca, er god for flere millioner. Faktisk har Nadal ene og alene tjent 110 millioner dollars i præmier fra forskellige tuneringer i sin tenniskarriere. Takket været denne succes er han blevet sponspreret af flere store virksomheder som fx Babolat, Tommy Hilfiger, og Emporio Armani.

Men mest af alt er Nadal kendt for at blive sponsoreret af Nike. Den spanske tennisspiller har længe haft et samarbejde med Nike og det samarbejde kunne muligvis have endt sidste år. I forbindelse med Wimbledon i 2018 gik der rygter om at Nadal kunne have endt sin aftale med Nike. De rygter opstod på samme tid med at den schweiziske tennisspiller Roger Federer endte sin aftale med netop Nike, for at spille i Uniqlo-tøj i stedet.

Men det lader til at Nadal fortsatte sin aftale med Nike, da han stadigvæk spiller i Nike i denne sæson. Men vi får sikkert ikke et endegyldigt svar, da Nadal tidligere har udtalt at hans kontrakt er en privat kontrakt og at han ikke ønsker at dele med verden, når han afslutter en kontrakt og hvor meget han tjener på sine forskellige sponsorater.

Dog kan vi fortælle at Nadal tjener intet mindre end 33 millioner dollars på sine sponsorater. Dette er tal fra Forbes, som placerer den spanske tennis spiller som den fjerde bedst betalte tennisspiller i verden og den 37. rigeste mand i verden. Ud over Nike, Armani og de andre førnævnte virksomheder, bliver Nadal også sponsoreret af spanske virksomeder som fx Banco Sabadell, Quely og Telefonica.